Eläinravitsemuksen asiantuntija käytössäsi: Ruokintaklinikka ja ravitsemuspalvelut

Kaipaatko eläinravitsemuksen ammattilaisen apua lemmikkisi ruokinnan suunnitteluun?

Oikeanlainen ravinto ja turvallinen ruokavalio koostuu ravintoaineiltaan tasapainotetusta täysravinnosta tai luotettavan eläinten ravitsemukseen perehtyneen asiantuntijan suunnittelemasta tasapainotetusta kotiruokavaliosta. Rovio Pet Foodsin yhteydessä toimivan pieneläinklinikan Rovio Vetin palveluihin kuuluvat myös koirien ja kissojen ravitsemuspalvelut. Rovio Vetin eläinlääkäri Noora Sjögren on perehtynyt eläinten ravitsemuksen mahdollisuuksiin lemmikkien terveyden- ja sairauksien hoidossa.

Käynti Ruokintaklinikalle järjestyy eläinlääkärin lähetteellä tai suosituksesta tai voit itse varata ajan koirallesi tai kissallesi.

Tyypillisimpiä tapauksia ruokintaklinikalla ovat mm.

  • närästysoireilusta
  • oksentelusta
  • ripuloinnista
  • iho-oireista
  • iho- ja korvatulehduksista kärsivät koirat tai kissat.
  • Myös ylipainoiset lemmikit saavat avun oikein tasapainoitetun ruokavalion avulla.

Koiran tai kissan oireilun taustalla voi olla useita syitä, joten diagnoosin saaminen on tärkeää. Närästys ja ruuansulatuskanavaoireilua voivat aiheuttaa esimerkiksi yliherkkyys tai allergia tietyille raaka-aineille, endokrinologiset sairaudet, anatomiset poikkeavuudet, kipu jne., joten tarkempi tutkiminen on tärkeää.


Rovio Vetin ajanvarauskalenterista pääset varaamaan ajan Noora Sjögrenille Ruokintaklinikkakäyntiin. Hoitosuunnitelmaan kuuluu vastaanottoaika ennen ruokinnan suunnittelua, ruokintasuunnitelma sekä kontrollikäynti tai -soitto kahden kuukauden sisällä ruokinnan suunnittelusta. Ruokintaklinikalla potilaalle tehdään kliininen perustutkimus, arvioidaan kuntoluokka ja lihaskunto ja omistajaa haastatellaan huolellisesti – vastaanottoaika kestää 45-60 minuuttia. Potilaalle tehdään yksilöllinen laskelma sen tarvitsemista ravintoaineista, energiasta ja suojaravinteista juuri sen yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Myös mahdollinen eliminaatiodieetin suunnittelu kuuluu Ruokintaklinikan palveluihin. Lemmikin sairaudet, rajoitteet, aktiivisuus ja elämäntilanne otetaan aina huomioon.

Rovio Vetin ajanvarauskalenterin löydät osoitteesta: www.roviovet.fi

Lue lisää asiantuntijaeläinlääkäri Noora Sjögrenistä.