Tero, fader till idén och företagets grundare

Jag är Tero Rovio, född och uppvuxen i Loimaa. Vi har haft hundar hemma ända sen jag var ett litet barn. Till vår familj hör nu Sulo, en två år gammal labrador, som redan under ett år med god aptit har fått testa våra egna produkter.

 

Jag har varit företagare under nästan hela min karriär, huvudsakligen inom jordbrukssektorn, men jag har också bekantat mig med många andra branscher. Jag kom in på hundfodermarknaden av en slump. Till min överraskning lade jag då märke till att nästa alla hundfoder kommer från utanför Finland, trots att vi har fantastiska råvaror här. Därifrån började allt det här.

 

Jag fick fantastiska människor med mig för att skapa denna helhet. De har otroligt mycket kompetens inom sina egna kompetensområden, vilket har gjort arbetet väldigt intressant och möjliggjort uppkomsten av detta fantastiska koncept. Vi styrs av kompromisslöst handlande: vi gör allt på rätt sätt med hjälp av experter och på basis av vetenskaplig forskning, och vi kompromissar inte med något.

 

Allt ligger våra egna händer och detta möjliggör kontinuerlig produktutveckling: i framtiden hämtar vi också nya produkter till våra sällskapsdjur. Våra aktuella produkter har redan fått väldigt positiv respons från testhundarna när det kommer till smaklighet och smältbarhet. I synnerhet från hundar med hudproblem har det kommit väldigt uppmuntrande respons.

 

Vår fabrik är belägen i mitten av råvaruproduktionen, så allting finns nära. Den nya moderna fabriken gör att vår tillverkning är möjligast högkvalitativ och ekologisk: vi har beredskap för en stor solenergipark och användning av biogas.

Vi styrs av kompromisslöst handlande: vi gör allt på rätt sätt med hjälp av experter och på basis av vetenskaplig forskning, och vi kompromissar inte med något.

Tero Rovio

 

Grundare

Tfn 0500 741 679

tero.rovio@roviopetfoods.fi