Noora, eläinlääkäri ja ravitsemuksen asiantuntija

Olen Noora Sjögren, eläinlääkäri ja maatalous-metsätieteiden maisteri ja agronomi Tampereelta. 

 

Opiskeluhistoriani käsittää kotieläinten ravitsemustieteen opinnot Helsingin yliopistossa, ja eläinlääkärin kuusivuotisen koulutuksen olen saanut Tartossa. Lisäksi olen opiskellut länsimaisen eläinakupunktion ja kivunhoidon opinnot Yhdysvalloissa Coloradossa sekä lukuisia yksittäisiä kursseja ja koulutuksia liittyen eläinten ravitsemukseen, eläinten kivun tunnistamiseen ja hoitoon. Eläinlääkärinkin työ on jatkuvaa kouluttautumista ja opiskelua, ja opiskelenkin jatkuvasti lisää erityisesti ravitsemukseen ja kivunhoitoon liittyviä asioita – olen siis ikuinen opiskelija ja suhtaudun työhöni suurella intohimolla ja sydämellä. Eläimet ovat aina olleet lähellä sydäntäni, ja rakastan työtäni eläinten ja ihmisten parissa.

 

Olen toiminut eläinlääkärinä praktiikkaoikeudet saatuani vuodesta 2013 sekä kunnaneläinlääkärin tehtävissä että klinikkaeläinlääkärinä pieneläinklinikoilla. Yrittäjänä olen toiminut oman pienen eläinlääkärivastaanoton osalta vuodesta 2015, ja vastaanotollani hoidan pääasiassa ravitsemusneuvontaa tarvitsevia potilaita ja kipupotilaita. Yliopistollisen eläinsairaalan ruokintaklinikalla sekä kipu- ja akupunktioklinikalla toimin oman yritystoimintani ohella eläinlääkärinä parin vuoden ajan. Vuodesta 2017 olen toiminut eläinlääkärityöni ohessa opettajan tehtävissä klinikkaeläinhoitajaopiskelijoille. Lisäksi olen luennoinut eläinten terveydenhuoltoon, eläinlääkintään ja eläinten ravitsemukseen liittyvistä asioista yritykseni perustamisesta lähtien. Mielenkiinnonkohteitani ovat ammatillisesti kaikkien eläinten kliininen ravitsemus ja ravinnon tuomat mahdollisuudet terveyden- ja sairauksienhoidossa, eläinlääketieteellinen akupunktio ja kaikkien eläinten kivun tunnistaminen ja hoito. Myös pieneläinten sisätaudit koen mielenkiintoisina, ja erityisesti juuri ravitsemuksen tuomat mahdollisuudet erilaisten sairauksien tukihoitona.

 

Lemmikkeinä minulla on ollut koiria ja hevonen, ja tällä hetkellä elämääni ilostuttavat mummokoirat karkeakarvainen kaniinimäyräkoira Hilkka ja westie Tyyne. Koirillani on suuri rooli elämässäni. Hilkka ja Tyyne ovat perheenjäseniä, jotka määrittävät arkirutiinit ja vievät minua lenkille ja metsäretkille. Hilkka ja Tyyne tekevät jokaisesta päivästä hauskan! Hilkan suurimpia intohimoja ovat kaivaminen ja uiminen, ja niitä Hilkka harrastaa mahdollisimman paljon. Tyynen kanssa olen opiskeluaikoina harrastanut pienimuotoisesti agilityä, mutta nykyään Tyyne viihtyy paremmin muissa hommissa – lähinnä marjassa ja sienessä käyminen ovat nyt mummoiässä parasta.

 

Ravinto on yksi tärkeimmistä lemmikkien hyvinvointiin vaikuttavista tekijöistä ja sillä on erittäin suuri merkitys eläimen terveyteen. Hyvä ravitsemus on pitkän, hyvälaatuisen ja mahdollisimman terveen elämän kulmakiviä. Laadukas ravinto ylläpitää terveyttä ja ennaltaehkäisee sairauksia. Lemmikeillä on paljon sairauksia, joita voidaan lemmikille sopivalla ravitsemuksella ennaltaehkäistä ja tukea. Osa sairauksista vaatii hoidoksi sopivan ruokavalion, jotta lemmikkiä pystytään hoitamaan kokonaisvaltaisesti. Juuri se, että ravitsemuksen teoria ja käytäntö saadaan kohtaamaan niin, että lemmikin hoito on kokonaisvaltaista ja elämänlaatua saadaan parannettua, on mielestäni valtavan palkitsevaa ja innostavaa.

 

Raaka-aineet ja niiden korkea laatu, ravintoaineiden tasapaino sekä ruoan maistuvuus ovat toimivan ruokavalion perustana. Kotimaisuus, ekologisuus ja lähellä tuotetun ruoan ajatus ovat minulle henkilökohtaisesti erittäin tärkeitä. Se, että missään asioissa ei oikaista ja kaiken taustalla on tutkimustyö –kaikki tehdään niin hyvin kuin mahdollista – ovat itselleni erittäin tärkeitä arvoja Rovio Pet Foodsilla. Voin seistä yrityksen arvojen ja tuotteiden takana sataprosenttisesti ja olla niistä erittäin ylpeä. Tarve kotimaiselle, laadukkaalle ruoalle lemmikkipuolella on suuri, ja uskon tarpeen kasvavan tulevaisuudessa entisestään.

Se, että missään asioissa ei oikaista ja kaiken taustalla on tutkimustyö – kaikki tehdään niin hyvin kuin mahdollista – ovat itselleni erittäin tärkeitä arvoja Rovio Pet Foodsilla.

Noora Sjögren

Asiantuntijaeläinlääkäri

 

noora.sjogren@roviopetfoods.fi