Mika, työmies ja nörtti

Olen Mika Vainio eli Vane, 41-vuotias loimaalainen nörtti. Olen puuhaillut tietokoneiden kanssa jo kauan: 1995 ostin ensimmäisen oman koneeni ja 90-luvulla rakensinkin tietokoneita. Nykyisin olen sitä mieltä, että joku muu saa hoitaa koneiden sielunelämän, minä mielelläni vain korjaan ja käytän niitä. Tarvittaessa kyllä voin tänäkin päivänä purkaa koneen osiin ja kasata sen takaisin.

Olen siitä onnellisessa asemassa, että olen saanut olla hyvin erilaisissa firmoissa töissä, auttamassa ja oppimassa, kuten ympäristönhoitokoneiden valmistajalla ja metalliteollisuuden alihankkijalla. Rovio Pet Foodsillakin toimenkuvani on monipuolinen. Vastuullani ovat kaikki koneet, jotka liittyvät tietotekniikkaan sekä toimiston että tuotantotilojen puolella: puhelimet, tietokoneet, tulostimet ja niin edelleen. En kuitenkaan mieluusti istu koko ajan koneiden takana: minähän tekisin työni huonosti, jos minun täytyisi koko ajan olla niitä korjaamassa! Tarkoitus on auttaa kaikessa, missä voin, eli ajan vaikka trukkia ja autan varaston puolella, jos tarvetta on.

Rovio Pet Foodissa olen siinä mielessä poikkeus, että minulla ei ole koiraa tai muutakaan lemmikkiä – vielä! Voi kyllä käydä niin, että työn ohessa sellainen jossain vaiheessa tarttuu mukaan. Työsuhdetta voisi siinä samalla hyödyntää, jos vaikka laadukkaat ruoat tulisivat sitten talon puolesta? Koiranomistajien arki on kyllä tullut tutuksi, kun läheisillä on ollut koiria.

Kuulin ensimmäisen kerran tästä projektista jo vuosi ennen kuin tehtaan tonttiakaan oli varattu. Innostuin niin, että halusin heti mukaan, sillä kuinka monta kertaa elämässä ihminen voi saada mahdollisuuden osallistua näin mahtavaan projektiin? Pääsen hyödyntämään omaa tietotaitoani ja samalla opin, näen ja kuulen paljon mielenkiintoisia asioita. Jos olisin jo heti alussa tiennyt, että näillä tuotteilla on niin iso markkinarako, olisin ollut kahta innokkaammin mukana: meillähän on valtavat mahdollisuudet vaikka Japania myöten.

Rovio Pet Foodsilla työskentely on sekä haaste että mieletön tilaisuus työskennellä vastuullisten lemmikkiruokien kehityksen etunenässä ja huippuosaamisen parissa. Täällä saan myös olla osa meille kaikille niin tärkeätä suomalaista elintarviketeollisuutta. Samalla voin auttaa kotimaisia koiria voimaan paremmin.

Rovio Pet Foodsilla työskentely on sekä haaste että mieletön tilaisuus työskennellä vastuullisten lemmikkiruokien kehityksen etunenässä ja huippuosaamisen parissa.

Mika Vainio
Järjestelmäasiantuntija
Puh. 050 082 4646
mika.vainio@roviopetfoods.fi