Homekoira Allikon Tulen Voima alias Hoppu

Allikon Tulen Voima alias Hoppu, sileäkarvainen noutaja, on 7- vuotias uros. Hoppu on valmistunut homekoiraksi Kannuksen homekoirakoulusta 2015 ja on toiminut Homenokka Ky:n homekoirana siitä lähtien. Hoppu on myös tasotestattu homekoira.

Homekoiran koulutus
Hoppu on varsin innokas ja tekee työtään erittäin motivoituneesti ihan joka kerta, kun töihin lähdetään. Hoppu etsii kiinteistöistä kosteusvauriomikrobeja, jotka sille on opetettu tunnistamaan harjoituksissa erilaisissa kiinteistöissä sekä purkkiradalla. Hopun koulutus on kestänyt reilut puolitoista vuotta. Ensin opetettiin etsintää erilaisissa ympäristöissä sisätiloissa, sitten aloitettiin opettamaan mikrobien hajuja purkkiradalla ja sitten asiat yhdistettiin eli opetettiin etsimään mikrobiperäisiä hajuja kiinteistöissä. Tämän jälkeen Hopulle opetettiin se tapa, jolla se ilmaisee löytäneensä sille opetettua hajua. Hoppu ilmaisee maahan menolla, eli on todella selkeä tekemisessään. Hoppu tutkii erilaisia rakennuksia ja tiloja aina linja-autoista kerrostaloihin. Hoppu ei vierasta minkäänlaisia paikkoja, se kiipeää reippaasti jyrkemmätkin rappuset.

Taitava metsästykoira
Hoppu on myös loistava metsästyskoira. Harrastamme yhdessä vesilinnustusta ja joskus käymme kanalinnustamassakin. Käymme Hopun kanssa myös noutajien metsästyskokeessa ja yritämme treenata sen minkä töiltä ehdimme ja jaksamme. Tykkään siitä, että koirani pääsevät tekemään myös rodunomaista työtä ja pidän itsekin metsässä kulkemisesta sekä metsästyksestä ja siellä yhteistyö hitsautuu meidän välillemme. Välillä istumme rannassa sorsastamassa, paistamme makkaraa ja vain olemme luonnossa, se on parasta rentoutumista yhdessä.

Pallo motivaattorina
Hoppua tarvitsee ehkä enemmänkin pidätellä kuin innostaa, se on aina satasella mukana kaikessa tekemisessä. Hoppu on erittäin valloittava persoona ja osaa kyllä vaatia osansa rapsutuksista ja herkuista ja tietää kyllä mikä on todella herkkua, ei sille kuivat leivänpalat kelpaa, kun tarjolla on superherkkuja ja leikkimispalkkaa. Hopun paras palkka töissä on narupallo, sen saadessaan se leikkii itse heitellen sitä, välillä se tulee luokse vetoleikin toivossa ja taas mennään pitkin pihaa pallon kanssa itse. Pallon se vaihtaa vain superherkkuun ja silloinkin pitää olla todella nopea, ettei se vie palloa uudestaan minun taskustani, koska leikkihän alkaa Hopun mielestä silloin ihan alusta 😊

Työkavereina Hopulla on toinen sileäkarvainen noutaja, Allikon Virkkunen alias Vergi sekä kaksi metsästyslinjaista noutajaa, Vesiketun Chili alias Rinksu sekä töissä vielä oppimassa Metsäsuharin Huikea Haamu alias Lögi.

Werraton Viljaton maistuu
Werratonta, viljatonta versiota, koirani ovat syöneet nyt pari viikkoa ja ruoka tuntuu sopivan hyvin. Ruoka maittaa koirille tosi hyvin ja pidän itse siitä, että ruuan haju on maltillinen ja miellyttävä, sitä kuitenkin joudun koirille kuppeihin laittamaan pari kertaa päivässä.

Ystävällisin terveisin,

Raija Gärding
Homekoiraohjaaja Kempeleestä