KOIRA KUKOISTAA KANANMUNALLA

WERRATON-koiranruoka on kotimainen täysravintosarja, jonka yksi pääraaka-aineista on kotimainen kananmuna. Moni yllättyy, kun kuulee, että kananmuna on parasta proteiinia koiralle. Kananmuna on ideaaliproteiinia koiralle, sillä siinä on koiran tarpeita parhaiten vastaava aminohappokoostumus. Proteiinit muodostuvat aminohapoista, eli oikeastaan koiran proteiinintarve on eri aminohappojen tarvetta.

Rovio Pet Foods on ainoa valmistaja koko maailmassa, jonka koiranruoissa on näin suuri osuus tuoretta kokonaista kananmunaa. Valmistusvaiheessa kananmunan kuori erotellaan ja sitä lisätään erikseen juuri oikea määrä, jonka koira tarvitsee kalsiumintarpeensa täyttämiseen. Proteiinin lisäksi koira saa kananmunasta siis myös luustoa vahvistavaa kalsiumia.

KAIKKI TARPEELLISET RAVINTOAINEET, EI TURHIA TÄYTEAINEITA

Kananmunan lisäksi Rovio Pet Foodsin WERRATON-koiranruoissa on siipikarjaa, kuorittua kauraa, ohraa, pellavansiementä, perunaa, melassileikettä ja härkäpapua sekä vitamiineja ja kivennäisaineita. Siinä kaikki. Tuoteselostetta tutkiessaan ei siis tarvitse etsiä turhia täyteaineita, sillä niitä ei ole. Kaikki WERRATON-tuotteet ovat myös vehnättömiä.

Kotimaiset kuorittu kaura, ohra, peruna ja härkäpapu ovat koiralle erittäin hyvin sopivia hiilihydraatin eli energian sekä kasviproteiinin lähteitä. Ne sopivat hyvin myös koiran ruoansulatukselle. Kauran kuoriminen parantaa sen ravintoarvoa huomattavasti. Pellavansiemenestä koira saa kuidun lisäksi myös tärkeitä omega-3-rasvahappoja.

Rasvaa lisätään tuotteisiin ruiskuttamalla nappulan pintaan puhdasta siipikarjan rasvaa, joka on maittavaa ja houkuttelee koiraa syömään. Rasva ei sisällä allergioita aiheuttavaa proteiinia.

Kaikki raaka-aineet ovat kotimaisia ja kaiken lisäksi lähituotantoa aivan tehtaamme kulmilta. Voimme mennä takuuseen esimerkiksi siitä, että käyttämämme siipikarja ei ole antibiooteilla kasvatettua, koska niin ei Suomessa tehdä. Ainoastaan joitakin vitamiineja ja kivennäisaineita joudumme hankkimaan ulkomailta, koska niitä ei kotimaasta saa.

Rovio Pet Foodsin REHTI-koiranruoka on nimensä mukaisesti rehellistä, puhdasta, kotimaista koiranruokaa. Rehti-sarjan ruoissa on ainoastaan yksi eläinproteiini / ruokavariantti. Tämä helpottaa sopivan ruoan valintaa herkkien koirien ruokintaa suunniteltaessa. Rehti ruokien raaka-aineet kana, kalkkuna, possu ja kala ovat myös kotimaista tuotantoa.

 
Jackrussellinterrieri syö kupista kuivaruokaa

MIHIN PROTEIINEJA TAI AMINOHAPPOJA TARVITAAN?

Lyhyesti sanottuna niitä tarvitaan koiran hyvinvointiin, terveyteen ja hyvään vastustuskykyyn. Proteiinin puute näkyy joskus  paljainkin silmin esimerkiksi siinä, että koiran karvapeite on eloton, kiilloton ja katkeileva. Puutteellinen proteiinin saanti vaikuttaa suoraan myös koiran jaksamiseen. Proteiinit ovat elimistön rakennuspalikoita ja koska solut uusiutuvat jatkuvasti, on riittävä hyvälaatuisen proteiinin saanti tärkeää myös aikuiselle koiralle, mutta erityisen tärkeitä ne ovat emolle sekä kasvavalle pennulle.

Laadukas proteiini on tärkeää kaikille koirille, mutta erityisen paljon siitä hyötyvät aktiiviset harrastus- ja käyttökoirat, kasvavat pennut ja nuoret koirat sekä odottavat ja imettävät nartut. Myös seniorikoirien tassu nousee notkeammin, jos niiden riittävä proteiinin saanti turvataan. WERRATON kuivaruokasarja kattaa sopivat ruoat niin aikuisille koirille kuin tiineille/imettäville nartuille ja kasvaville pennuille.

Harrastus- ja käyttökoirat tarvitsevat hyvää suorituskykyä. Oikeanlainen ravinto ja sen sisältämä proteiini pitää suorituskykyä ja lihaskuntoa yllä ja auttaa välttämään vammoja.

MIKSI PROTEIININ JA RASVAN SUHDE RUOISSAMME VAIHTELEE?

Koiran ruoan valinta lähtee koiran tarpeista – tai ainakin näin pitäisi olla!

Yleisesti koiranruoat voidaan karkeasti jakaa neljään eri ryhmään niiden proteiini-rasvasuhteen perusteella: perusruoka, aktiivisen / harrastuskoiran ruoka, kevytruoka sekä ruoka, joka on suunniteltu täyttämään raskaan työn tai vaikka imetyksen ja kiivaan kasvuvaiheen tarpeet.

Tällä hetkellä WERRATON-koiranruokasarja kattaa tuotteet:

 1. Aikuisen koiran täysravinto
 2. Aktiivisen aikuisen koiran täysravinto
 3. Kevyttä ruokavaliota noudattavalle aikuiselle koiralle
 4. Viljaton ravintoyliherkkyyksistä kärsivälle aikuiselle koiralle
 5. Emon tiineyden ja imetyksen ajaksi, pikkupentujen ensiruokintaan sekä pienirotuisten pentujen ruokintaan kasvukaudelle. Energiaruoka aikuiselle koiralle.
 6. Suurirotuisten koiranpentujen kasvukauden ruokintaan.

Proteiini-rasvasuhteen suunnittelun perustana on koiran energiantarve, joka kullekin edellä mainitulle käyttäjäryhmälle osataan arvioida. Ruoan energiasisältöön suhteutetaan sitten sopiva proteiinipitoisuus, joka laskennallisesti täyttää kyseisen käyttäjäryhmän tarpeen. Ruoan energiasisältöön eniten vaikuttava tekijä on rasvapitoisuus.

Siksi on erittäin tärkeää, että koiralle syötetään juuri sen tarpeita vastaavaa ruokaa, sillä proteiini- ja rasvapitoisuuden lisäksi myös vitamiinit ja kivennäiset suhteutetaan ruoan käyttömäärää kohti. Jos esimerkiksi vähän energiaa kuluttavalle koiralle syötetään kovin vahvaa (energiapitoista) ruokaa, voi ruoanmäärä jäädä niin pieneksi, että muista ravintoaineista tulee jopa puutetta. Kun vaihdetaan ruokaan, joka paremmin vastaa koiran käyttötarkoitusta, tilanne korjaantuu.

REHTI on kotimainen, puhtaista raaka-aineista valmistettu täysravinto kaikille aikuisille koirille. Halusimme kehittää erikoistuneempien koiranruokiemme oheen tuotteen, joka takaa ravitsevan ja maittavan aterian aikuiselle koiralle edullisemmin.

REHTI-koiranruokasarjasta löydät seuraavat tuotteet:

 1. REHTI Kotimainen kananappula
 2. REHTI Kotimainen possunappula
 3. REHTI Kotimainen kalanappula
 4. REHTI Kotimainen kalkkunanappula
 5. REHTI Kotimainen energianappula

KOIRIEN ERILAISET TARPEET

Tutustu tuotteisiimme

Kehitimme koiranruokiemme koostumukset sekä nappulakoot niin, että ne sopivat erilaisten aikuisten koirien tarpeisiin joka päivä aina vanhuuteen asti.

Tuotteissa on erilainen ravintosisältö riippuen siitä, millaisille koirille ne on tarkoitettu. Valikoimissamme on muun muassa tuhdimpaa nappulaa harrastaville tai työtä tekeville koirille, kevyempää ruokaa niille, joiden pitää tarkkailla painoaan, ja viljatonta ruokaa herkille koirille. Allergisten koirien omistajia helpottaa tieto, että jokaisessa tuotteessa on vain muutama raaka-aine. REHTI-sarjan tuotteista löytyy aina vain yksi eläinproteiininlähde / ruokavariantti.

Isot koirat syövät mielellään isoja nappuloita ja pienet pieniä, joten WERRATON-koiranruokiamme saa kahdessa nappulakoossa. REHTI-tuotteet sisältävät keskikokoisen nappulan, joka sopii useimmille aikuisille koirille.

Koiranpentuja syömässä penturuokaa

ASIANTUNTIJAN KEHITTÄMÄ, KOIRIEN TESTAAMA

Lue lisää Susannasta

WERRATON-tuotteiden suunnittelun lähtökohtina olivat tietysti koirien ravitsemukselliset tarpeet sekä laadukkaat kotimaiset raaka-aineet. Reseptien kehityksessä hyödynsimme koirien ravitsemukseen liittyvää tutkimustietoa sekä kotimaasta että ulkomailta. Raaka-aineista valitsimme vain tarpeelliset sekä sellaiset, jotka voivat antaa koiralle jotain lisäarvoa esimerkiksi parantuneena hyvinvointina tai lisääntyneenä suorituskykynä. Toki reseptien kehittäjän tuli myös tietää mikä toimii teollisessa prosessissa eli miten saadaan ne kestävät nappulat aikaiseksi. Taloudellisia reunaehtoja ei tuotekehitykselle asetettu.

Ja pitihän ruoasta tehdä niin hyvää, että sitä kehtaa ihan itsekin syöttää koirillensa!

Susannalla on nimittäin myös vahva käytännön tuntuma koirien ruokintaan: hänellä on ollut koiria yli 30 vuotta ja kasvatustoimintaakin metsästyslinjaisten labradorinnoutajien parissa yli kymmenen vuotta. Susannan labbikset pääsivät satojen muiden koirien kanssa osallistumaan Rovio Pet Foodsin WERRATON-koiranruokien kehitykseen, sillä tulevina loppuasiakkaina ja ylimpinä makutuomareina ne saivat sanoa painavan sanansa tuotteista. Labbiksillehan tunnetusti kelpaa lähes kaikki, mutta muut koirat olivat tässä asiassa samaa mieltä!

Testeissä kävi nimittäin ilmi, että WERRATON ruokiin valitut raaka-aineet eli tuore kananmuna, siipikarja ja kaura ovat koirille mieluisia koiranruoan raaka-aineita. Nappuloiden pinnassa oleva siipikarjan rasva toimii vielä lisähoukuttimena ja nostaa veden koiran kielelle. Hiilihydraattilähteistä peruna ja härkäpapu sen sijaan ovat neutraalin makuisia.

KOOSSA PYSYVÄ NAPPULA ON OMISTAJANKIN MIELEEN

Lue lisää tuotannostamme

Rovio Pet Foodsin koiranruokanappula on tasalaatuinen, pitää muotonsa ja imee hyvin nestettä. Onnistunut koostumus perustuu huolelliseen suunnitteluun ja sen pohjalta tehtyyn reseptiin, joka on räätälöity uuden tehtaan tuotantoprosessiin sopivaksi.

WERRATON- ja REHTI-koiranruokanappulat valmistetaan ekstruusiotekniikalla ja tuotantoprosessia säädetään paineen, lämpötilan ja höyryn avulla. Valmistustekniikan hallitseminen ja juuri oikeanlainen prosessointi parantaa ruoan laatua eikä hävitä siitä ravintoaineita.

Me rakennutimme Loimaalle kokonaan uuden tehtaan, jotta saimme sinne nimenomaan lemmikkiruokavalmistukseen tarkoitetun tuotantolinjan.

WERRATON koemaistatus marraskuussa 2019

218 koiranomistajaa ja satoja koiria (Taloustutkimus)

Koira sai valita testiruoan ja tutun ruoan välillä.

 • 51 % valitsi Rovio Pet Foodsin testiruoan
 • 19 % ei osannut valita (koira söi kaiken)
 • 30 % valitsi tutun ruoan

Nettikysely syksyllä 2019

Sata koiranomistajaa ja satoja koiria (oma testiryhmä)

Koira sai valita testiruoan ja tutun ruoan välillä.

 • 49 % valitsi Rovio Pet Foodsin testiruoan
 • 33 % ei osannut valita (koira söi kaiken)
 • 18 % valitsi tutun ruoan