Maittava ja vähärasvainen uutuus koirien herkkukategoriaan

 Kotimaisena koiranruokavalmistajana vastasimme kuluttajien tarpeeseen saada koirien herkkukategoriaan vähärasvaisia, mutta erittäin maittavia makupaloja. Suunnittelimme ja valmistimme Werraton-sarjaan pehmeät makupala-uutuudet. Poikkeuksellista uutuuksissa on niiden pehmeä, hieman kumimainen rakenne, jolloin ne on helppo pilkkoa pienemmiksi palasiksi. Näissä tuotteissa kosteuspitoisuus on kuivaruokaa suurempi, mikä lisää myös niiden maittavuutta.

Werraton pehmeä makupala Kana ja Werraton pehmeä makupala Possu -tuotteiden raaka-aineet ovat tuttuun tapaan kotimaisia. Raaka-aineiden kotimaisuus on meille tärkeä arvo ja kaikissa valmistamissamme tuotteissa on raaka-aineiden kotimaisuusaste yli 95 %. Makupaloissa käytetään eläinproteiinin lähteenä kotimaista kananmunaa sekä kanaa ja possua. Tuotteissa on paljon hyvälaatuista proteiinia, mutta vain vähän rasvaa.

Tarve terveelliselle ja vähärasvaiselle makupalalle

  •  Koirien kanssa harrastaminen on viime vuosina lisääntynyt ja modernissa, palkitsemiseen perustuvassa koulutustyylissä makupaloja voi kulua hyvinkin paljon. Nyt lanseerattavat Werraton makupalat sopivat hyvin palkitsemiseen, lisäämättä koiran energiansaantia yhtä paljon kuin perinteisemmät makupalat. Suhteellisen alhaisesta rasvapitoisuudesta huolimatta makupalat ovat erittäin hyvin maittavia. Makuaineina makupaloissa on käytetty kananmaksahydrolysaattia (Kana Makupala) ja krillijauhetta (Possu Makupala), jotka ovat paitsi hyvänmakuisia myös ravitsemuksellisesti arvokkaita raaka-aineita. Omia koiria kouluttaessa olen myös huomannut, että makupalojen syötävyydessä on eroja, nämä sujahtavat kurkusta alas nopeasti ja ilman kakomista, sanoo Rovio Pet Foodsin eläinravitsemuksen asiantuntija ja tuotekehityspäällikkö Susanna Särkijärvi.

 

Herkkujen rasvapitoisuudella on väliä!

  • Uutuudet ovat samalla vastaus seniorikoirien omistajien tarpeeseen löytää pehmeämpi ja vähäkalorinen nami vanhojen koirien hemmotteluun. Koiran ylipainoisuus on valitettavasti lemmikkien yleistyvä elintasosairaus, eikä se toki aina ole kytköksissä niinkään koiran ikään vaan liialliseen energiansaantiin suhteessa liikuntaan, kertoo Susanna Särkijärvi. Liiallista energiansaantia voidaan hillitä käyttämällä vähemmän rasvaa sisältäviä makupaloja, jolloin herkkuhetkistä ei tarvitse luopua kokonaan.
  • Markkinoilla tarjolla olevien kotimaisten herkkujen rasvapitoisuudet ovat lähes poikkeuksetta turhan suuria. Nyt lanseerattavien uutuuksien rasvapitoisuudet ovat vain 10-12 % luokkaa, sanoo eläinravitsemuksen asiantuntija Susanna Särkijärvi Rovio Pet Foodsilta. Hän vastaa Rovio Pet Foodsilla koiranruokien kehittämisestä ja omaa yli 20 vuoden kokemuksen eläinten ravitsemuksen, ruokinnan ja rehujen akateemisena ammattilaisena.

 

Ensimmäisenä Suomessa pehmeä makupala markkinoille Rovio Pet Foodsilta

Makupala valmistetaan kotimaista raaka-aineista, eläinproteiinin lisäksi tuotteissa on kotimaista elintarvikelaatuista perunaa, joten tuote on viljaton herkku koiralle. Rovio Pet Foodsin uusinta tekniikkaa oleva tehdas mahdollistaa laadukkaan ja ekologisen lemmikkien kuivaruoan lisäksi myös makupalojen valmistuksen. Nyt markkinoille lanseerattavat makupala-uutuudet toteutetaan hyödyntäen tehtaan ekstruusio-tekniikkaa.  Makupalojen reseptit ja tuotantoprosessi on saatu hyvin sovitettua yhteen ja laajentavat siten tehtaan teknologian käyttöä uusille tuotealueille. Suomalainen lemmikki saa nyt maistuvan ja pehmeän kotimaisen makupalan, jonka se ansaitsee.

 

Tutustu Werraton-uutuuksiin:

Werraton Pehmeä Makupala Kana 100 g

Werraton Pehmeä Makupala Possu 100 g