Neljä tärkeää faktaa Werraton ja Rehti koiranruokien valmistuksesta

Suomalainen kaurapelto

Julkaisua on tarkennettu 8.11.2023 perunan alkuperän osalta.

Olemme vastaanottaneet kuluttajakyselyjä Werraton- ja Rehti-koiranruokiemme valmistukseen liittyen. Tämä ajankohtainen aihe pohdituttaa nyt koiranomistajia, siksi kertaammekin alla tärkeät Rovio Pet Foodsin toimintaan ja tuotteiden valmistukseen liittyvät asiat.

 1. Onko Rovio Pet Foodsilla oma tuotantolaitos?
  Kyllä, meillä on oma, vuonna 2020 rakennettu moderni tehdas Loimaalla, joka on suunniteltu varta vasten koiran ja kissan kuivaruokien valmistukseen. Valmistamme ja pakkaamme omassa tehtaassamme itse kaikki Werraton- ja Rehti-kuivaruokatuotteet, näitä tuotteita ei valmisteta missään muualla. Tuotteet lähtevät suoraan tehtaalta jälleenmyyjillemme. Verkkokaupassamme myytävät tuotteet lähetetään myös suoraan Loimaan tehtaalta. Kaikki raaka-aineiden vastaanottamisesta, tuotteiden valmistuksesta pakkaamiseen asti tapahtuu siis saman katon alla.
  Rovio Pet Foodsin tehtaan yhteydessä toimii pieneläinklinikka Rovio Vet, joka on osa Rovio Pet Foodsia. Näin myös eläinlääkärit ovat mukana toiminnassamme.
 2. Mistä raaka-aineet koiran- ja kissanruokiin tulevat?
  Käyttämämme raaka-aineet ovat tuotteesta riippuen yli 95 % kotimaisia. Joitakin tuotteen laadun kannalta tärkeitä raaka-aineita (kuten vitamiinit ja kivennäisaineet) joudumme hankkimaan ulkomailta, koska niitä ei ole Suomesta saatavilla. Aina kun se on mahdollista, raaka-aineet hankitaan Suomesta. Tämä on periaate, jota olemme noudattaneet toimintamme alusta saakka ja siitä periaatteesta pidämme edelleen kiinni.
  Kasviperäiset raaka-aineet ovat kaikki kotimaisia (pl. melassileike) ja elintarvikelaatuisia. Käytämme luotettavia raaka-ainetoimittajia ja elintarvikelaatuiset tuotteet saapuvat meille suoraan valmistajilta analysoituna. Kaikki käyttämämme perunatuotteet (perunajauho, perunahiutale ja perunaproteiini) ovat suomalaisista ruokaperunoista valmistettuja, kotimaisten valmistajien elintarvikelaatuisia tuotteita. Suomalaiset valmistajat seuraavat saapuvien perunaerien ja valmiiden tuotteiden glykoalkaloidipitoisuuksia jatkuvasti ja ne ovat täysin turvallisia käyttää. Kotimainen vilja tulee valtaosin omasta tuotannosta ja viljaerät testataan hometoksiinien varalta ennen niiden käyttämistä.
  Eläinproteiinit ovat kaikki kotimaisia, valmistajilta suoraan meille saapuvia, aina kananmunista siipikarjaan sekä possu-, kalkkuna- ja kalajauhoihin asti. Myös Rehti-sarjassa käyttämämme kalajauho on peräisin Itämeren kaloista ts. silakasta ja kilohailista, ja on suomalaista valmistusta.
  Eläinproteiinit käytämme lemmikkieläinruokien valmistuksessa valtaosin kuivattuina jauhoina. Emme käytä ollenkaan tuoretta lihaa tai kalaa, jolloin raaka-aineeseen liittyvät riskit ovat huomattavan pienet. Käytämme elintarvikelaatuisia kananmunia. Ne saapuvat meille kuorimunina, jolloin ne ovat erittäin hyvin säilyviä. Kuorimunista valmistamme itse kananmunamassan, joka säilytetään kylmässä ja käytetään 24 tunnin kuluessa. Melassileikkeen hankimme ulkomailta (Suomessa valmistus lopetettu, alkuperämaa Saksa). Werraton penturuokiin lisäämme Norjasta tuomaamme krillijauhoa tiettyjen rasvahappojen lähteeksi.
  Kissanruoassa käytämme makuaineena kananmaksahydrolysaattia, joka saapuu Belgiasta. Ulkomailta saapuvat raaka-aineet tulevat suoraan valmistajilta eli emme käytä välikäsiä ja raaka-aineen mukana tulee myös laatuanalyysi.
  Kaikkien vitamiini- ja kivennäisaineiden lähtöaineet tulevat ulkomailta, koska niitä ei Suomessa valmisteta. Näistä valmistettu tuotteissa käytettävä vitamiini- ja kivennäisaineseos hankitaan joko Saksasta tai kotimaiselta toimittajalta.
 3. Tuleeko teille raaka-aineita muiden koiranruokavalmistajien tehtailta?
  Emme käytä muiden koiranruokatehtaiden raaka-aineita. Tilaamme itse kaikki resepteissämme käytettävät raaka-aineet, ja ne saapuvat tehtaallemme suoraan toimittajilta. Meillä ei ole myöskään valmistusyhteistyötä muiden koiranruokatehtaiden kanssa.
 4. Millainen laadunvarmistusprosessi teillä on?
  Meillä reseptien suunnittelusta vastaa oma eläinravitsemuksen asiantuntija. Oleellista on tunnistaa eläinten tarpeet ja erilaisten raaka-aineiden ominaisuudet sekä reunaehdot niiden käytölle. Laadunvarmistuksemme lähtökohta onkin raaka-aineiden huolellinen valitseminen. Tilaamme raaka-aineet suoraan valmistajilta. Jokainen raaka-aine-erä on tutkittu kriteerit täyttäväksi. Lisäksi otamme jokaisesta valmistuserästä laatunäytteet ja analysoimme ne omassa laboratoriossa tai lähetämme ne tutkittavaksi valtuutettuihin laboratorioihin. Tehtaalla noudatetaan Ruokaviraston ohjeita ja määräyksiä, sekä rehunvalmistukseen ja tuoteturvallisuuteen liittyviä parhaita toimintamalleja. Myös oma henkilökuntamme on valinnut Werraton- ja Rehti-tuotteet lemmikeilleen, sekä Werraton Kasvattajakerhomme jäsenet, mikä käsittää yli 1000 suomalaista koirankasvattajaa.

Asiakaspalvelumme palvelee ma-pe klo 9-16. Olethan yhteydessä meihin, mikäli haluat tietää lisää tuotteidemme valmistuksesta: p. 044 777 6690 tai info@roviopetfoods.fi