Kansallispuistoon koiran kanssa – Varsinais-Suomi Teijon kansallispuisto

Teijon kansallispuisto – monipuolinen ja helppo päiväretkikohde

Teijon kansallispuisto on keskeisellä paikalla Ruuhka-Suomessa sijaitseva ja monipuolisia maisemia tarjoava päiväretkikohde. Kimmeltävät järvien lahdet, kallioiset rantamaisemat ja pienet hiekkapoukamat, vihreät hämyiset metsät ja suoalueita halkovat pitkospuut – Teijo tarjoaa juuri sitä, mitä kulkija kulloinkin haluaa nähdä. Helppokulkuisia ja hyvin merkittyjä reittejä löytyy monen mittaiseen päiväretkeen ja taukopaikkoja on tiheään.  

Valinnan varaa päiväretkille on runsaasti. Meidän lauman suosikki lämpiminä päivinä on Matildajärven ympäristö, joka tarjoaa niin kauniita rantareittejä, kuin viileitä metsäosuuksia. Sahajärven kierrokselta jäkäläiset kallio-osuudet ja upea Kalasuntin ympäristö vetolosseineen, sekä Jeturkastin kierroksen karuus iltahämärissä on jäänyt ehdottomasti myös mieleen kohokohtina.

Lisätietoja ja lähestymisohjeet:
https://www.luontoon.fi/teijo

Pinjan erityisvinkit:

  • Matildanjärven kierto on puiston suosituin reitti, eikä syyttä. Jos haluat vältellä ihmisiä, älä suuntaa tänne viikonloppuina kuin aikaisin aamulla tai vasta illalla. Hellepäivänä reitillä koirille riittää mukavia pulahduspaikkoja lähes koko matkan ajan. Poikkea ehdottomasti rengasreitiltä pisto myös tunnelmalliseen Teerisaareen mukavan pitkospuuosuuden kautta.
  • Sahajärven kierroksen vetolossit ovat elämys kaksijalkaisille ja hyvää totuttelua nelijalkaisille retkeilijöille. Kalasuntin taukopaikka sijaitsee kuin kauniin laguunin rannalla – bongaa tämä paikka erityisesti ilta-auringon valossa.
  • Sahajärven kierroksesta voi poimia parhaat palat ilman ”perusmetsäosuuksia” ja nautiskella molempiin suuntiin parhaat maisemat. Jätä auto Laviankallion P-paikalle ja tee pisto pohjoiseen karulle kallio-osuudelle Hamaranjärven rantamille, palaa takaisin ja tee toinen pisto etelään vetolossien jälkeen tulevalle kallionäköpaikalle ja takaisin. Tämä retki on n. 6,5km mittainen.
  • Teijon järvien, metsien ja soiden tunnelma on mystinen aikaisin aamusumussa tai kesäillan viimeisinä valoisina tunteina liikuttaessa.

Pinja Pirttilä