Valjakkohiihtäjä Samuli Lappalainen

kaksi koiraa istuu viereikkäin

 

Hei kaikille! Olen Samuli Lappalainen ja kerron hieman itsestäni sekä valjakkohiihtoharrastuksestani. Minulla on kaksi saksanseisojaa. Savu on noin puolivuotias pentu, ja Muikku on 13-vuotias virkeä eläkeläinen.

Olen ollut valjakkohiihdon parissa jo yli kaksikymmentä vuotta, aloittaen vuonna 1996. Ensimmäiset kilpailuni kävin vuonna 1997, ja siitä lähtien tämä harrastus on ollut elämässäni mukana.

Matkan varrella olen kilpaillut yli 20 koiran kanssa, ja jokainen koira on tuonut oman erityisen lisänsä tähän harrastukseen. Harjoittelen valjakkohiihtoa sekä lumella että sulalla maalla ympäri vuoden, pitäen huolta niin koirien kuin omasta peruskunnosta.

Kun kilpailukausi lähenee, lisään vetotreenien määrää viikottain varmistaakseni, että olemme huippukunnossa. Talvella hiihdän jopa kuutena iltana viikossa, mutta sääolosuhteet voivat asettaa omat haasteensa. Keväällä ja syksyllä siirrymme vetoharjoituksiin pyörän ja kikkarin avulla.

Valjakkohiihdon ohella harrastan myös metsästystä, ja tämä harrastus tuo kaivattua vaihtelua.

Koirien vahvuutena valjakkohiihdossa ja metsästyksessä ovat periksiantamattomuus, älykkyys, sitkeys ja vauhdikas luonne. Hyvä valjakkohiihtokoira nauttii juoksemisesta ja on fyysisesti kunnossa.

Valjakkohiihto pitää minut ja koirani fyysisessä kunnossa, tarjoaa vaihtelua arkeen ja tuo mukanaan vauhdin hurmaa sekä jännitystä.

Saavutuksiani valjakkohiihdossa ovat 18 SM-mitalia ja kolme rotumestaruutta eri roduilla. Nämä saavutukset ovat tulosta vuosien omistautumisesta ja rakkaudesta tähän lajiin. Toivon, että voin inspiroida myös muita kokeilemaan valjakkohiihtoa. Se on elämys, joka jokaisen kannattaa kokea.

Siirryin käyttämään WERRATON koiranruokaa koiralleni, koska se tarjoaa laadukasta ravintoa ilman turhia täyteaineita. Kananmunan ja muiden kotimaisten raaka-aineiden yhdistelmä antaa koiralleni tarvitsemansa ravintoaineet, ja lähituotanto takaa laadun ja turvallisuuden. Tärkeintä on, että koira rakastaa ruokaansa ja voi hyvin, ja kotimainen WERRATON koiranruoka tarjoaa juuri sitä. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä kotimaista täysravintosarjaa, jos välität koirasi terveydestä ja hyvinvoinnista yhtä paljon kuin minä.

Terveisin Samuli, Savu ja Muikku.