Vähensimme muovia jopa 25 % – Werraton-tuotepakkaukset nyt ympäristöystävällisempiä

Vähennämme koirien Werraton-tuotepakkauksista muovin määrää ympäristöystävällisempien pakkausten kehittämiseksi. Muutos etenee asteittain 12 kiloisista pakkauksista aina 2 kilon pakkauskokoihin asti. Ensimmäiset uudistuneet Werraton-pakkaukset ilmestyvät kauppoihin joulukuusta 2022 lähtien.

Werraton tuotteiden uusi pakkausmateriaali

Muovin vähentäminen on toteutettu pakkauskerroksia ohentamalla. Pakkausmateriaalit ovat yhä kehittyneempiä ja sama pakkauksen kesto ja tuotetta suojaava vaikutus aikaansaadaan yhä ohuemmilla muovikerroksilla. Pakkausten koko on säilynyt samana. Uudistuksen yhteydessä Werraton-pakkausmateriaalia muutettiin ympäristöystävällisemmäksi, ja samalla saatiin tuotepakkauksista miellyttävämmän tuntuisia. Muutos ei vaikuta tuotteen laatuun tai säilyvyyteen. Tuotepakkauksissa ei ole uudelleensuljentamekanismia. Tällä päätöksellä haluamme osaltamme vähentää ympäristöä kuormittavan muovin määrää ja pakkauskustannusten osuuteen tuotteen kuluttajahinnoissa.

Myös tuotepakkausten kierrätysmerkinnät on päivitetty ajan tasalle. Jokaisesta pakkauksesta löytyy kierrätysmerkintä, jonka avulla kannustamme kuluttajia muovin kierrätykseen. Uudistuksen myötä pakkaus on myös helpompi taitella kooltaan pienemmäksi kierrätystä varten. Werraton-kuivaruokien tuotepakkaukset tulee lajitella muovinkeräykseen.

Uudistuksen yhteydessä raikastimme Werraton-tuotesarjan värimaailmaa. Korvasimme pakkauksissa esiintyneen harmaan värin valkoisella. Tällä muutoksella Werraton-sarjan aikuisten koirien tuotepakkaukset ovat linjassa pentupakkausten kanssa. Lisäksi päivitimme pakkausmerkintöjä vastaamaan vuonna 2024 voimaan astuvia uusia ilmoitusvaatimuksia. Muutoksen myötä tuoteselosteesta löytyy tieto myös tokoferolisista aineista, jotka parantavat kuivaruokien rasvan säilyvyyttä. Werraton-tuotteissa tämä parannus on toteutettu lisäämällä siipikarjarasvaan luonnollinen antioksidantti, jonka avulla rasvan säilyvyys paranee.

Koiranruokatuotteissa kuten elintarvikkeissakin pakkauksella on tärkeä tehtävä tuotteiden laadun kannalta. Pakkaus suojaa kuivanappuloita valolta ja kosteudelta, ja takaa näin niiden säilyvyyden. Werraton-kuivaruokatuotteiden säilyvyysaika on 18 kk tuotteen valmistuksesta. Tuotteillamme on laatutakuu, joten hyvitämme tuotteen ostokuittia vastaan, jos kuluttaja ei ole siihen täysin tyytyväinen. Tarvittaessa voimme myös vaihtaa tuotteen koiralle paremmin sopivaan vaihtoehtoon.

Uudistus on pieni muutos kuluttajalle, mutta suuri ympäristöteko Rovio Pet Foodsin Loimaan tehtaalta.