Werraton käyttäjäkokemuksia – kennel Weljesten

 

metsästyskoira ja ohjaaja pellolla

Olen Matti Fontell, koirankasvattaja Pyhtäältä.

Kennelimme Weljesten -kennel perustimme veljeni kanssa vuonna 2000. Ensimmäisen noutajani otin 90-luvun alussa ja sen jälkeen niitä on talossa riittänyt. Kennelin kasvatustyö alkoikin luontaisesti noutajista. Veljeni kontolla on ollut metsästyslinjaiset kultaiset noutajat. Meillä on keskitytty metsästyslinjaisiin labradoreihin ja myöhemmin kuvaan tuli mukaan myös ajavalinjaiset karkeakarvaiset mäyräkoirat.       

Johtoajatus kasvatustyössä on ollut kasvattaa hyviä rodunomaisia metsästysviettisiä koiria metsästäjille, väheksymättä koepuolta, joka on tietenkin kasvattajalle tärkeä alue. Jossain määrin on kaiketi onnistuttukin, koska kenneliin on saatu useita voittajaluokan koiria ja muutama käyttövalio. Olen itse toiminut koepuolella niin osallistujana kuin toimitsijatehtävissä, jonkun kokeen järjestelynkin olen vetänyt vuosien saatossa.


Tällä hetkellä koiratalouteen kuuluu viisi koiraa, joista kahta noutajaa sekä yhtä mäyräkoiraa käytetään aktiivisesti metsästyksessä ja metsästyskauden ulkopuolella metsästyskokeissa. Metsästys koirien kanssa on ollut aina lähellä sydäntä ja oli metsästysmuoto mikä hyvänsä, niin koirien työskentelyä on aina hienoa seurata.


Werraton on kotimainen koiranruoka, jonka valitsimme koirillemme muutama vuosi sitten. Werraton Viljaton on sopinut hienosti meidän koirillemme. Ruoka maistuu kaikille ja vatsat toimivat hyvin. Olemme olleet tyytyväisiä Werraton koiranruokaan.

Matti Fontell -kennel Weljesten

 

metsästyskoira hyppää veteen noutamaan