Werraton Kasvattajakerhon vieraskirja

Tällä kertaa vieraskirjaan on kirjoittanut Leena Eisto. Hän kasvattaa akitoja sekä chihuahua koiria kennelnimellä Taivaanlinna.

 

koira ja nainen juoksevat koiranäyttelyssä

Kuka, mitä, missä:

Olen Leena Eisto ja kasvatan Akitaa ja Chihuahuaa nimellä kennel Taivaanlinna. Pienimuotoinen harrastustoimintani sijaitsee paimion Juntolassa. Perheeseeni kuuluu harrastustani kannustava aviomies Jukka ja 14 vuotias poikani. Tassuttelijoita kotona on tällä hetkellä 7 koiraa, joista 5 akitaa ja 1 brindle chihuahua sekä 10v sekarotuinen vanha rouva (chihu × japanin chin-mix), 2 kissaa ja nelivarvas kilpikonna.

Miten ajauduin rotuun:

Akita ennemmin valitsi minut. Kävin reilu 8 vuotta sitten katsomassa ystäväni pentuetta Odorokin kennelissä ja yksi vapaana olevista pennuista odotti ulko-oven takana, kuin se olisi tiennyt, että hänen tuleva emäntä on tulossa juuri häntä katsomaan. No niinhän siinä kävi, että juuri se kyseinen pentu muutti meille ❤️ Hänestä tuli Tao. Akitassa viehättää niiden rauhallisuus. Rotuna se hyvinkin nopeasti ottaa oman paikkansa ja rauhoittuu, ennemmin kuin pyörisi jaloissa tai vaatisi jatkuvaa aktivointia.

Akita on alkukantainen ja hyvinkin majesteettinen sekä oman arvonsa tunteva rotu, se ei lähde lenkeillä räyhäämään vaan ennemmin katsoo halveksuen pitkin kuonon vartta haukkuvaa vastaantulijaa. Toki poikkeuksiakin aina löytyy, niinkuin joka rodussa. Ensimmäinen chihuahuani tuli minulle ystävältä Petopojan kennelistä sijoitukseen ja kaveriksi sekarotuiselle Maizalleni.

Elämäni koira, toinen minä:

Akitani Hilla, kutsumanimeltään Sora on SE koira minulle. Soran ansiosta kiinnostukseni koirankasvatukseen puhkesi kukkaan ja kävin 1 ja 2 kasvattajakurssit. Olen varma, että se osaa lukea jopa ajatukseni. Koira on kuin ihmisen mieli, oppii asian kuin asian nopeasti, mutta hänen heikkoutensa perinteisen akitan tyyliin on, että kyllästyy asioiden opetteluun myös yhtä nopeasti. Eli vain muutama toisto ja sitten ajatus jää hänellä ”muhimaan”. Sora on ensimmäisen akitapentueeni emä ja näin ollen kantanarttuni. Tästä kyseisestä pentueesta jätin valkoisen nartun kotiin (Taivaanlinna Valentines Kokoro, Diva) ja kun oli aika suunnitella hänellä tulevaa astutusta, puuttui kohtalo peliin.

Terveystulokset olivat selän spondyloosia lukuunottamatta erinomaiset. Divalla on SP1, sellaisessa nikamavälissä, joka yleisimmin tulee kolahdustraumasta ja kasvaa 6kk:ssa, eikä terveeseen yhdistettynä välttämättä olisi pentueelle riskinä, mutta emälle saattaa ja omatuntoni sanoo ettei riskiä kannata ottaa ja jätin hänet kotiin sohvaperunaksi.

Luojan kiitos minulla oli mahdollisuus saada Divan siskosta Hitosta (Taivaanlinna Valentines Surprise) pentu itselleni, jotta saisin takaisin vaalimaani linjaa tulevaan jalostustyöhöni. Kantanarttuni Sora periyttää kivaa luonnetta, vahvaa luustoa, tasapainoista rakennetta ja upeaa liikettä!

Tällä hetkellä me kierretään valkoisen pikkunassika Leyan kanssa näyttelyitä. Leya (Hitomi No Kiyo) täytti juuri 18kk ja juniori ikä jäi taakse.

Haru 📷 Marianna Vuorenmaa

Leyan on kuuliainen ja niin helppo reissukaveri, oikeastaan kuin Sora. Ja ehkä siksi myös elämäni koira. Kaikki on alkanut Sorasta ja jokin tämän linjan koirissa on, mikä itseäni viehättää suuresti, en vain vielä ole sitä keksinyt. Tuonteja akitoissa kotona on tällä 2kpl. Lauman ainoa uros Zen on upea mustabrindle venäjältä, Surgutista. Liettuasta minulle tuli punainen tyttö kotiin kasvamaan. Hän on  nimeltä Nagaharu, tuttujen kesken Haru.

Minulle tärkeää kasvattajana:

Kasvatustyössäni menen aina terveys edellä, toki joskun täytyy ottaa riskejä, mutta niistä on myös kannettava vastuu ja oltava rehellinen tuleville pennun omistajille. Toteutan jokaisen pentueen ”minulle itselleni” ajatuksella. Eli käytän yhdistelmää, josta olen itse kiinnostunut ja valmis jättämään yksilön kotiin. Ehkä siksi pentueita on vasta 2 akitoissakin.

Kotien valinta:

Kasvattajana minulla on periaatteena, etten myy yhtään koiraa näkemättä tulevia pennunomistajia. Haluan keskustella heidän kanssa henkilökohtaisesti ja tutustua heihin paremmin, näin saan ihmisistä ajatuksen, että ovatko he sopivia perheitä pennuilleni. Pyydän kaikkia kiinnostuneita tutustumaan rotuun, tulemaan kenneliimme tutustumaan tulevaan emään ja näkemään miten meillä ollaan ja eletään. Tapanani ei ole ottaa tulevia koteja jonoon, ennen kuin narttu on tiineysultrattu ja raskaus varmistettu.

Chihu Vicki

Mitä meillä syödään:

Mielenkiintoni heräsi Werraton koiranruokasarjaan puhtaasti valmistusmaan ja sisällysluettelon myötä. Olen hyvin mielissäni, että meillä Suomessa valmistetaan juuri minun koirilleni sopivaa ruokaa. Aikuisista aktiivisesti näyttelyissä kiertävät koirat (2kpl) syövät Werraton Aktiivia. Vähemmällä aktiviteetilla olevat 2 nauttivat Werraton Aikuista. Kasvavalle pennulle annan Werraton Emo ja Pentu -ruokaa.  Kaikki meillä saa myös lihaa ruoan joukkoon. Werraton sarjan ruoat sopivat koko laumalleni ja tämä ruokasarja onkin ensimmäinen sellainen!

Koirillani on kauniit vahvat turkit, tassukarvat tai kyynelnesteet eivät värjäydy ruoassa olevien suurien kuparipitoisuuksien johdosta, jota valtaosa tämän päivän kuivaruoista sisältää. Valtaosassa Werrattoman ruoassa vain 11mg!

Ihan huippua! Simppelit raaka-aineet, vatsan hyvä toiminta, ruoan imeytyvyys, pienet jätökset isoilla koirilla, kasvu on tasaista kasvuaikana, maistuvuus erinomaista.

Olen hyvin tyytyväinen Werrattoman ruokasarjaan ja ennen kaikkea, se on kotimaista 🇫🇮 ❤️.

Pikku chihuilla on juuri aloitettu Rovio Pet Foodsin kala-kaura ruoka ja siinäkin maistuvuus on 100%

No mitä me oikein touhutaan:

Aiemmin mainitsinkin jo näyttelyt pääharrastuksena koirieni kanssa, kierrellään me myös match show-tapahtumia aina kun ne vain sopii omaan aikatauluun. Satunnaisesti käydään taakanveto lenkeillä täällä maaseudun rauhassa. Diva aikoinaan syttyi tottelevaisuudesta, jota käytiin treenaamassa SPL:n porukoiden kanssa, sitä voisi herätellä uudelleen, koska hän onkin poikkeuksellisen aktiivinen akitaksi 🤭 🥰 ja Leya tulee hyvänä kakkosena perässä. Meidän kodin ympäristössä on hyvät puitteet treenata vaikka jälkeä tai muuten vaan höntsäillä koirien kanssa pitkin metsiä.

Kasvattajakollegoille haluan toivottaa pennuntuoksuista kevättä ja kesää, jos pentuesuunnitelmia on, näyttelyitä harrastaville paljon menestystä tulevalle vuodelle!

Werrattoman kasvattajakerholle kiitokset, että olette ❤️ Kanssanne on aina ilo asioida.

Aurinkoisin terveisin,

Leena ja kennel Taivaanlinnan kippurat