Werraton penturuoka kokemuksia kasvattajilta

Kuva: Marika Rautarinta

Olen Oona Mäkiniemi, 30-vuotias siperianhuskyharrastaja ja valjakkourheilija Pöytyältä.

Siperianhuskyja meillä on tällä hetkellä 16 kappaletta, joiden ikähaarukka vaihtelee 4 kk – 11 vuoden välillä. Kisaikäisiä niistä on kymmenen. Harrastamme koiriemme kanssa aktiivisesti valjakkoajoa sekä kisaamme 4–12 koiran luokissa ja käymme näyttelyissä. Koirat elävät meillä sekä sisällä että ulkona, perheenjäseninä. Näiden motto on ”Kun tehdään – tehdään täysillä!” Sama pätee lepoon, kaikki tulevat myös erittäin mielellään sohvalle meidän kanssamme reporankana nauttimaan lämmöstä. Joskus saa itselleen etsiä vapaata paikkaa.

Siperianhuskyja kasvatamme lähinnä omiin tarpeisiin, kun tarvitsemme porukkaa kasvamaan valjakkoon. Kaikkia ei voi kuitenkaan pitää niin joskus tulee pentuja tarjolle myös muihin koteihin. Tehdas oli vielä rakenteilla, kun kuulin ensimmäisen kerran Werrattomasta. Otin jo silloin ensimmäisen kerran yhteyttä Rovion tiimiin, sillä olin pitkään haaveillut koirille laadukkaasta kotimaisesta kuivaruoasta. Tässä oli vielä bonuksena se, että se on lähituotantoa. Olin innolla ensimmäisten joukossa kokeilemassa tuotteita! Kriteereinä oli päällimmäisenä laatu, hinta, imeytyvyys sekä tietysti se kotimaisuus. Tälläisen lauman ruokkiminen on todella iso kuluerä, joten ruoan piti olla myös kustannuksiltaan sellainen, että sitä voi hyvillä mielin syöttää koko laumalle.

Kuva: Kimmo Virkki


Aloitimme Werraton Aktiivilla ja nyttemmin myös aikuiset koiramme ovat kisakaudella siirtyneet Werraton Emo&Pentu -ruokaan sen rasvapitoisuuden ja proteiiniarvojen puolesta.

Werraton ruoat ovat maistuneet kaikille meidän koirillemme erinomaisesti vauvasta vaariin! Tarhojen siivous on ollut nopeaa ja helppoa. Koirat saavat ruoasta hyvin energiaa, ovat kovassa lihaskunnossa sekä arktiset turkit voivat hyvin ja pitävät lämpöä.

Meidän pentumme ovat kasvaneet tasaisesti sekä emä pysyi todella hyvässä kunnossa koko tiineyden ja imetyksen ajan.

Palkkana kaikille maistuu aina Mustikka-välipalat!

Meidän laumaltamme iso peukku Werrattoman avainlippu tuotteisiin!

******************************

Kuva: Jouni Heikkinen

Olen Jouni Heikkinen ja kasvatan jackrusselinterrierejä. Jouluna 2021 tuli kuluneeksi 17 vuotta ensimmäisen russelipentueen sytymästä.

Werrattomaan siirryin ensin ihan ”vaihtelun vuoksi”. Hyvin tärkeänä kriteerinä oli myös kotimaisuus ja lähes lähiruoka, onhan Rovio Pet Foodsin tehtaalle vain 20 minuutin ajo. Werraton ruokien resepti kuulosti erilaiselle, mutta mielenkiintoiselle ja jo heti ensi kokeilusta alkaen ruoka maistui koirille erittäin hyvin.

Kuva: Jouni Heikkinen


On ollut mukava saada koirilleni saman merkin eri vaihtoehtoja käyttöön, eikä tarvitse siis hakea yhdelle yhtä ruokaa sieltä – toista tuolta. Meillä sennut syövät Werraton Kevyttä, aktiivisemmat Viljatonta, ja emät ja pennut Werraton Emo ja pentu-ruokaa. Huushollin ”väärän rotuinen”, karkeakarvainen kääpiömäyräkoira syö myös Viljatonta.

Maistavuuden kanssa ei ole ollut ongelmia. Jopa nirsoista nirsoin narttu on Werraton ruokiin siirtymisen jälkeen syönyt kuppinsa tyhjäksi joka ikinen kerta. Mikäänlaisia ”ongelmia” turkkien tai kakan määrässä tai koostumuksessa en ole huomannut ja onkin ollut tosi mahtavaa huomata, kuinka hyvin Werrattoman erilaiset ruuat sopivat erilaisille ja eri-ikäisille oleville koirilleni. Isäntä on tyytyväinen.

Terveisin, Jouni & koirat


******************************

Kuva: Tiina Kisonen

Tiina Kisonen, kennel Emkristina´s

Sileäkarvaisen noutajan pentumme syntyivät 1.4.2022.  Pentueeseen saimme 7 potraa poikaa, ja oikein soman prinsessan 🤎

Kaikki meni hyvin ja mutkattomasti niin odutusaikana kuin synnytyksessäkin.

Pennut olivat syntyessään hyvin elinvoimaisia, tasaisia ja hyvänkokoisia. Saa olla kiitollinen, kun emä-koirat ovat olleet meillä aina hyviä omatoimisia synnyttäjiä ja pentujensa hoitajia. Silloin kaikki on hyvin, kun ensimmäiset viikot kasvattaja voi toimia vain tarjoilijana mammalle, ja valvoa sivusta toimintaa 😊

Emo-koira Armi söi Werraton Emo ja pentu -ruokaa koko tiineys-ajan, ja hyvin maistui.

Muutama päivä ennen synnytystä mikään ruoka ei oikein maistunut. Ainoa mikä kelpasi, olivat kuivat Werraton Emo ja pentu-nappulat. Ne voittivat jopa lihan ja muut herkut 👍. Nyt Armi ruokailee vielä pentulaatikossa, kun ei malta jättää pentujaan. Uloskin on vietävä kovalla houkuttelulla. Maitoa tulee oikein hersymällä, eli ruoka toimii siinäkin suhteessa hyvin.

Pennut kasvoivat ensimmäisen vuorokauden aikana reilut 50g, joka tosiaan kertoo hyvin, että saadun maidon määrä on riittävä. Ja maitoahan kehittyy vain, jos emä saa riittävästi oikeanlaista ravintoa ja reilusti myös nestettä. Aikaa menee se kolmisen viikkoa ennenkuin pääsen Werraton Emo ja pentu -ruokaa pennuilla testaamaan. Kokemusta odotan mielenkiinnolla, koska siitä on vuosia, kun olen ruokaa emälle ja pennuille vaihtanut. Sen vaihtaminen on aina kasvattajalle iso kynnys, mutta Werraton ruokien tuotesisältö, suomalaisuus ja teiltä saatu asiantunteva info sai minut kokeilemaan tuotetta.

Palataan pentujen kuulumisiin myöhemmin!

Pentulaatikon reunalta,

Tiina, Armi & pesue