Rovio Pet Foodsin tuotteilla on Avainlippu

Kaikkien kulutusvalinnoilla on merkitystä Suomen taloudelle. Jos jokainen suomalainen ostaisi kuukaudessa 10 eurolla lisää suomalaisia tuotteita ja palveluita, mahdollistaisi se jopa 10 000 vuosityöpaikkaa. Työntekijämme – niin ihmiset kuin yrityksetkin – tarvitsevat nyt jokaisen euron, jonka kuluttajat, yritykset ja julkinen sektori voivat suomalaisiin tuotteisiin ja palveluihin kohdistaa. Perjantaina 4.12. vietetään Osta työtä Suomeen -päivää. Se on päivä, jolloin ostetaan vain suomalaista ja tehdään siitä tapa. Teemapäivä muistuttaa, että valitsemalla kotimaista työllistämme Suomessa. Tuo sanoma on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan.

Avainlippu-merkki voidaan myöntää Suomessa valmistetulle tuotteelle tai Suomessa tuotetulle palvelulle. Lisäksi tuotteen tai palvelun kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia. Kuluttajan näkökulmasta Avainlippu-tuote on vastuullinen valinta, sillä se tuo työtä Suomeen ja myös säilyttää työpaikat Suomessa.

Avainlippu on meille tärkeä merkki. Arvostamme suomalaista laatutyötä ja suomalaista maataloutta. Tämä on laatua, jonka takana voimme seistä ylpeänä. Werraton -sarjan suunnittelun lähtökohtina olivat koirien ravitsemukselliset tarpeet sekä laadukkaat kotimaiset raaka-aineet. Reseptien kehityksessä hyödynsimme koirien ravitsemukseen liittyvää tutkimustietoa sekä kotimaasta että ulkomailta. Raaka-aineista valitsimme vain tarpeelliset sekä sellaiset, jotka voivat antaa koiralle jotain lisäarvoa esimerkiksi parantuneena hyvinvointina tai lisääntyneenä suorituskykynä. Toki reseptien kehittäjän tuli myös tietää mikä toimii teollisessa prosessissa eli miten saadaan ne kestävät nappulat aikaiseksi. Ruoan alkuperän tunteminen ja kotimaisuus on suomalaisille tärkeää, suorastaan itsestään selvää. Nyt se on mahdollista myös koiranruoan kanssa. Raaka-aineemme voi jäljittää, joten tiedät tarkalleen, mitä koirasi syö.

Suomalaiseen ruokaan voi luottaa. Ruoan raaka-aineet tulevat omasta maasta, sen tekijät tunnetaan ja koko tuotantoketju on jäljitettävissä. Erinomaisen laadun takaavat poikkeuksellisen puhdas maaperämme, vesivarantomme ja ilmamme. Suomalainen tuotantotapa ylittää lain vaatimukset esimerkiksi salmonella valvonnassa ja eläinten terveydenhuollossa. Antibioottien käyttö tuotantoeläimille on vähäistä ja lääkittyjen eläinten maitoa tai lihaa ei päädy elintarviketuotantoon. Sama pätee kasvinsuojeluaineisiin – suomalaiset elintarvikkeet ovat tutkitusti puhtaita erilaisista jäämistä. Suomalainen ruoka on ympäristö- ja ilmasto­ystävällisempää, kun se tuotetaan lähellä meitä, suomalaisia kuluttajia. Kotimaiset elintarvikkeet valmistetaan aina hygieenisesti ja tarkkaan valvotuissa tuotantolaitoksissa, joissa huolehditaan myös työntekijöistä ja heidän osaamisestaan. Tämä ei ole kaikkialla maailmassa itsestäänselvyys. Suomalainen ruoka on maailman huippua, se on turvallista, valvottua ja laadukasta.

Lemmikkien ruokia valmistavan Rovio Pet Foodsin koko tuotannon yksi pääperiaatteista on kotimaisuus, siksi kaikki Werraton koiranruoan raaka-aineet valittiin huolella. Käytämme mm. kotimaista kauraa ja ohraa sekä tuoreita kananmunia. Me kaikki voimme tehdä kotimaisuusteon, jolla on merkitystä kansantalouteen ja koko maan hyvinvointiin – eikä sinun tarvitse tinkiä koirasi ravinnon laadusta. Avainlippu viestii paitsi suomalaisuudesta myös yrityksen arvomaailmasta. Kotimaisuus on meille erityisen tärkeää. Toivottavasti myös Sinulle.

Virpi Nevanperä